RTS se oglasio povodom odlaska Olivere Jovićević: Poznato u kakvim je odnosima voditeljka sa javnim servisom nakon otkaza

|

Voditeljka Olivera Jovićević odlučila je da nakon 18 godina rada u RTS-u napusti ovu medijsku kuću. Povodom toga za Blic se oglasila Duška Vučinić, šefica za odnose sa javnošću i korporativni imidž RTS-a.

“Olivera Jovićević se u prijateljskim odnosima oprostila od kuće u kojoj je 18 godina radila. Kako nas je obavestila, svoj dalji rad će nastaviti u oblasti TV produkcije i marketinga. Želimo joj puno uspeha u daljim profesionalnim izazovima”, stoji u saopštenju, a na pitanje da li je tačno da je otišla jer je emisiju htela da radi u privatnoj produkciji, u odgovoru stoji:

“Emisije informativnog programa se rade isključivo u produkciji RTS-a, tako da ni jedna druga opcija nije moguća”, usledio je kratak odgovor iz javnog servisa.

Olivera je navela da će se sada posvetiti produkciji i marketingu.

“Dragi prijatelji, želim da vas obavestim da je posle 18 godina mog rada na Radio-televiziji Srbije došlo vreme za promene. Zahvaljujem se svim mojim kolegama sa kojima sam gotovo dve decenije sarađivala radeći emisiju Upitnik, koja je u nekoliko sezona, prema zvaničnim merenjima, bila najgledaniji tok-šou na svim televizijama i, verujem, imala važan uticaj u srpskoj i regionalnoj javnosti”, navela je Jovićević između ostalog.

Izvor: blic.rs