RHMZ objavio upozorenje za veliko nevreme: Trstenik je već pod vodom – Evo koji krajevi su na redu

|

“U narednih sat vremena konvektivna oblačnost na jugu Raškog okruga uslovljavaće jake pljuskove sa grmljavinom, velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i kratkotrajno olujnim vetrom i premeštaće se ka Rasinskom okrugu”, stoji na sajtu RHMZ.

U nastavku poslepodneva oblačnost sa Jadrana i zapada i jugozapada Balkana proširiće se i na ostale predele Srbije i prema kraju dana donosiće pljuskove sa grmljavinom.

Biće idealnih islova i za grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima i u tim predelima lokalno u veoma kratkom vremenskom intervalu moglo bi da padne i preko 30 mm kiše po kvadratnom metru.

Vremenska prognoza za sedam dana najavljuje uglavnom promenljivo i nestabilno vreme, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, samo u ponedeljak i u utorak pre podne pretežno sunčano.

U Trsteniku je tek počelo saniranje štete koju su nedavne poplave izazvale na putnoj infrastrukturi, a danas su posle obilnih padavina ulice opet pod vodom.

Na snimcima koji se mogu videti na Instagram stranici 192 bujice blatnjave vode slivaju se niz trsteničke saobraćajnice. Na jednom od snimaka prikazano je gradilište Moravskog koridora kod Trstenika na kom su zbog olujnog vetra i kiše obustavljeni radovi.

Izvor: espreso.co.rs