Ranjen žandarm koji je radio na obezbeđenju ambasade Izraela: Napadač ubijen, sve vrvi od policije

|

Pripadnik Žandarmerije M. J. (34) ranjen je danas ispred ambasade Izraela, dok je bio na dužnosti. U njega je nepoznata osoba pucala iz samostrela.

Sve se odigralo oko 11 časova, a M. J. je strela pogodila u vrat. Pripadnik Žandarmerije je u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posledica ranjavanja preminuo.

Kako javlja reporter Telegrafa, kod ambasade sve vrvi od policije. Pripadnici policije opkolili su izraelsku ambasadu i trenutno je u toku uviđaj i na lice mesta upravo su stigli inspektori.

“Danas oko 11 sati NN lice, čiji se identitet utvrđuje, pucalo je iz samostrela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbeđenja ambasade Izraela, i pogodilo ga u vrat”, izjavio je Dačić i dodao:

“Pripadnik Žandarmerije M.J. (34) je u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posledica ranjavanja preminuo. Policajac je u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar, gde će biti izvršena operacija vađenja strele iz vrata. Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju,” izjavio je ministar policije Ivica Dačić.

Izvor: kurir.rs