Radnici “Gradske čistoće” su heroji dana: Nakon žene, spasili i deku iz bujice – Izneli ga iz taksija i odneli na sigurno

|

Današnji heroji Beograda čiji se rad ponekad i ne ceni dovoljno, definitivno su radnici gradske čistoće Beograd. Oni su u delikatnim situacijama danas pokazali veliku hrabrost u dva slučaja. U dve odvojene intervencije, oni su spasili ženu i deku, prvu iz bujice, a deku iz taksija i pokazali još jednom da je ona “ne nose svi heroji plašt” tačna.

Posle snimka na kojem se vidi kako bujica nosi ženu u beogradskom naselju Petlovo Brdo, na društvenim mrežama je osvanuo još jedan, u kojem su glavni akteri momci u narandžastim uniformama.

Nakon što se auto našao u vodenoj bujici, deka koji se nalazio unutar njega, bio je u opasnosti od davljenja. Tada je na scenu stupio radnik “Gradske čistoće”.

Kako se vidi na snimku, on je došao do automobila, izneo je deku, a onda ga u naručju, hodajući kroz bujicu, izneo na sigurno. Pomogao mu je još jedan kolega, čekajući ga na pola u vodi.

Ovaj potez anonimnih radnika Gradske čistoće Beograd, izazvao je veliko oduševljenje kod korisnika društvenih mreža.

“Ovakvi ljudi moramo da budemo, svaka čast za junaka”, glasio je samo jedan od komentara koji su se ređali ispod objave.

Izvor: blic.rs