Publika dočekala Novaka zvižducima i provokacijama – On ispisao nikad moćniju poruku na kameri (FOTO)

|

Francuska publika nije naklonjena Novaku Đokoviću, što je i razumljivo, s obzirom da je njihov miljenik ipak rekorder i apsolutni gospodar Rolan Garosa. Tokom jednog gema i poena, mogli su se čuti zvižduci na Novakov račun, što je srpski teniser dobro zapamtio. Tokom sledećeg poena kojim je osvojio gem, stavio je ruku na uvo i potom podigao pesnicu u vazduh uz povik “Ajmo” čime je izazvao još jače zvižduke sa tribina.

Na centralnom terenu Filip Šatrije bilo je mnogo slobodnih mesta iako igra trenutno najveće ime u svetu tenisa. Na tribinama su primećeni španski navijači, koji su poneli i zastavu kako bi bili uočljiviji, a na njoj je ispisana i poruka “volimo Rafu”. Iako Nadal ne igra zbog povrede, on je na Rolan Garosu živa legenda, zbog 14 titula koje je osvojio na pariskoj šljaci.

Nakon meča, Đoković je na kameri napisao “Kosovo je srce Srbije” uz poruku “Stop nasilju”, čime je pružio podršku srpskom narodu na Kosmetu. Novak Đoković je poreklom sa Kosova i Metohije i često je pomagao narodu i manastirima u južnoj srpskoj pokrajini, a skoro je izrazio i želju da njegova deca budu krštena u jednoj od svetinja na Kosmetu.

Izvor: telegraf.rs