Provala oblaka na auto-putu Miloš Veliki: Vozači jedva brišu stakla – Nevreme počelo i u Valjevu i Ljigu

|

U Valjevu, Mionici, Ljigu i Ubu nešto posle 16 časova počela je jaka kiša. Voda se ulila u nekoliko dvorišta i podrumskih prostorije u Mionici, Ubu i Ljigu gde su reagovali pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona na ispumpavanju.

Kišna kanlizacija nije mogla da prihvati ogromne količine vode na ulicama, pa je nastao kolaps u saobraćaju. U Valjevu je za nepunih sat vremena palo 13 litara kiše po metru kvadratnom.

Došlo je i do provale oblaka na auto-putu “Miloš Veliki” kod Lajkovca. Pojedina vozila stoje u zaustavnoj traci. Oluja se premešta u jugozapadnoj i južnoj visinskoj struji i premešta se prema Beogradu.

U narednim minutima na udaru snažne nepogode naći će se južni i jugozapadni obod Beograda, a na direktnom udaru na narednih sat vremena našlo bi se šire područje Obrenovca. Na ovom području biće opasnosti od grada, jakih gromova i vrlo obilnih pljuskova, a olujni oblak potom bi se premeštao zapadnim obodom Beograda prema Boljevcima, Jakovu, Surčinu, Ugrinvcima i Dobanovcima, potom dalje ka preko Srema.

U ostalim delovima Beograda biće tek slabih pljuskova sa grmljavinom, a istočnije od centra grada kao i širi centar grada proći će bez kapi kiše, dok bi oluja u urbanom delu grada bila najbliža Novom Beogradu i Zemunu. Nestabilno vreme očekuje se širom Srbije i do kraja dana.

Izvor: mondo.rs