“Prošli smo svašta, borila si se kao lav”: Lepa Borka ispraćena na večni počinak – Reči njenog verenika kidaju dušu

|

Hrbara i prelepa Vranjanka Borka Stefanović, koja je napustila ovaj svet u sredu nakon lavovske borbe sa teškom bolešću, sahranjena je juče na Bunuševačkom groblju u Vranju.

Svi su zanemeli nakon tragične vesti, a tokom opela plakali su i sveštenici. Od nje se na društvenim mrežama potresnim rečima oprostio i njen verenik Stefan Novčić.

“Anđele moj otišla si prerano i posle duge borbe i brdo stvari koje smo prošli. Ulepšala si mi život i najsrećniji sam čovek na svetu što sam imao časta da provedem 10 godina sa najdivnijom osobom. Prošli smo svašta, borila si se kao lav zbog mene, a onda i zbog drugih do zadnjeg trenutka. Ne postoje reči kojima mogu opisati trag koji si ostavila na mene, a i na sve ostale koji su te upoznali. Bol je u srcu i duši, jer si ti duša moje duše i zbog tebe sam postao čovek kakav sam danas. Nismo nažalost neke planove i želje ispunili, ali verujem da je to volja Božija i da ćemo se opet sresti tamo negde. Zauvek ćeš živeti u mom srcu i duši”, napisao je.

U komentarima ispod objave ređale su se izjave saučešća i lepe reči upućene preminuloj.

Ovoj Vranjanki život se promenio 2020. godine, kada je dok je radila u prodavnici sportske opreme osetila bolove u kičmi. Prva operacija protekla je uredno, ali čim se vratila u svakodnevnicu stižu loše vesti. Ono što tada nije znala, jeste da je bolnicu napustila samo na kratko. Nalaz biopsije stiže, sa dijagnozom C 50.9: maligni tumor, karcinom desne dojke.

Borka je sa 35 godina saznala da ima karcinom, a zaprošena je na dan kada je čula da su prisutne i metastaze. Kasnije, lekari su morali da uklone i jajnike pored hemioterapija. Pre samo dva dana, Društvo onkoloških pacijenata upozorilo je da Borki, koja se već tri nedelje nalazila u Atini na lečenju, ponestaje novca za lečenje. Prema predračunu iz bolnice, bilo je neophodno još 10.000 evra. Nakon Borkine smrti, u bolnici u kojoj se lečila u Atini ostao je neizmiren dug.

Izvor: espreso.co.rs