Kiša meteora počinje večeras: Pogledajte u nebo i zamislite želju – sve se ostvaruje

|

Jedna od najlepših pojava na nebu, kiša metora, očekuje nas od 22. jula do 24. avgusta 2022. godine.

Zvezde padalice ili superseidi jedna od najintenzivnijih i najsjajnijih kiša zvezda padalica u celoj godini. To je jedna od tri najsjajnije kiše meteora i upravo nas ona očekuje u narednom periodu.

Da biste ih videli, potrebno je da nađete mesto, gde nema mnogo svetla, pripremite želju, a onda kad vaša zvezda proleti samo je izgovorite za sebe.

Zvezde padalice će dostići vrhunac oko 11. do 13. avgusta. Verovatno će najaktivnija noć za Perseide biti noć 12. na 13. avgust. Ovo su tri dana kada će zvezde padalice biti najvidljivije ljudskom oku. Ako je vedro nebo, možete računati na 2-3 meteora u minuti. Ovo je mnogo u poređenju sa drugim meteorskim kišama.

Najjači uticaj će imati sredinom avgusta, tačnije 11, 12. i 13. avgusta. Perseidi nam pomažu da prepoznamo i prihvatimo svoje slabosti. Ovaj tok nas ispunjava snagom i samopouzdanjem, pomaže da se oslobodimo loših navika i negativnih misli.

Tokom perioda aktivnosti Perseida, astrolozi snažno savetuju da činite dobra dela, kako biste privukli sreću.

Ukoliko imate planove, probajte da ih ostvarite u ovom periodu. Tada će biti povoljan period za kupovinu nekretnina, traženje novog posla, kućnih uređaja i tome slično.

Sve je moguće ako verujete!

Izvor: glossy.espreso.co.rs