Premijerka Brnabić za sutra najavila sastanak o robnim rezervama: “Snabdevenost na duže staze zavisi od svih građana”

|

Premijerka Brnabić je gostovala na televiziji Pink i tom prilikom za sutra u 11 časova najavila sastanak o robnim rezervama u Predsedništvu, na kojem će biti analizirano šta sve imamo, koliko toga moramo da ispraznimo da bi uskladištili sve iz sledeće žetve.

“To što imamo dovoljno hrane je zahvaljujući tome što smo imali rekordne prinose proteklih godina, a to je ostvareno jer smo ulagali u poljoprivredu. I ove godine, kako sada stvari stoje, imaćemo istorijski prinos pšenice”, objasnila je Brnabić, dodajući da je država tu da obezbedi koliko može, a da snabdevenost na duge staze zavisi od svih građana.

Premijerka je takođe navela da se za novi rod moraju osloboditi silosi, ali da se to čini balansiranjem odobrenja izvoza, uz očuvanje bezbednosti snabdevanja.

Podsetila je da je vlada donela odluku o kvoti od 150.000 tona za izvoz pšenice. Ukazala je da se sutra završava prijava za izvoz, koji će biti odobren u petak. Najavila je da će za 10 do 15 dana biti održan sledeći sastanak na kojem će biti razmatrane dalje mogućnosti izvoza, ali i kako to ide logistički, jer tu postoje problemi.

“Kao i u svakoj krizi, država je snažna jedino ako smo svi mi zajedno, i ako svaki pojedinac čuva tu državu, energiju, resurse” podvukla je danas premijerka Ana Brnabić.

Izvor: blic.rs