Poznato vreme i detalji sahrane čuvenog deda Đorđa: Biće sahranjen u uniformi – Srpska garda ispratiće ga na večni počinak

|

Čuveni Đorđe Mihailović, čuvar srpskog vojnog groblja Zejtinlik u Solunu, biće sahranjen na ovom groblju sutra, 6. jula u 12 sati po lokalnom vremenu, saopštio je za Kurir Dušan Spasojević, ambasador Srbije u Grčkoj.

Mihailoviću biti ispunjena i želja da bude sahranjen u uniformi, a bez šajkače nije hteo u večnu kuću.

“Đorđe će po sopstvenoj želji biti sahranjen u grobnici pored svog oca i dede. Dobili smo dozvolu za to od grčkih vlasti. Odlukom vlade u Atini deda Đorđu će biti odata vojna počast, sve što ide uz te prilike, sviraće počasni orkestar gardista, a tu će biti i pripadnici Garde Vojske Srbije”, rekao je Spasojević i dodao da će u ime Vlade Srbije Đorđa Mihailovića na poslednji počinak ispratiti državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić.

Sahrani će prisustvovati i Nikola Selaković, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. U 11 časova biće izjavljivanje saučešća, a u 12 sati počinje čin sahrane.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja će snostiti troškove sahrane deda Đorđa koji je čuvao sećanje na stradanje srpskih vojnika na Solunskom frontu kao “sveti gral i luču života”.

Izvor: kurir.rs