Poznata kompanija tužila Lidl, sud doneo odluku: Moraju da unište sve zalihe i povuku iz prodaje jedan proizvod

|

Najviši švajcarski sud u četvrtak je doneo presudu da nemački lanac supermarketa Lidl prestane da prodaje čokoladne zečiće kompanije Lindt Spruengli umotane u foliju jer zaslužuju zaštitu autorskih prava. Trgovinskom lancu je sud je naložio da prestane da prodaje sličan proizvod u Švajcarskoj i uništi zalihe.

“Istraživanja koje je predstavio Lindt pokazuju da je njegov čokoladni uskršnji zeka dobro poznat javnosti”, saopštio je švajcarski sud, dodajući da će ga potrošači verovatno pomešati sa Lidlovim, bez obzira na to što postoje izvesne razlike u proizvodima.

Ovom presudom savezni sud je poništio prošlogodišnju presudu privrednog suda u korist dve švajcarske filijale nemačkog Lidla i naložio im da unište svoje zalihe čokoladnih zečića, prenosi časopis Feniks.

“Uništavanje (zaliha) je adekvatna odluka, pogotovo jer ne mora da znači da se i čokolada mora uništiti“, stoji u presudi.

Švajcarski proizvođač vrhunske čokolade Lindt pokrenuo je mnogo sudskih procesa da bi zaštitio jedan od svojih najprodavanijih proizvoda. Nemački savezni sud presudio je prošle godine da je zlatni ton folije u koju su umotani Lindtovi uskršnji zečevi zaštićen žigom.

Izvor: mondo.rs