Poslednji ispraćaj Žarka Lauševića: Supruga Anita slomljena, deca u crnini – Glumac ispraćen pesmama od kojih naviru suze

|

Ispraćaj za kremaciju Žarka Lauševića upriličen je danas na Novom groblju u Beogradu. Porodica, mnogobrojni prijatelji i kolege okupili su se kako bi legendarnog glumca ispratili na večni počinak.

Prisutni u kapeli grcaju u suzama dok se čuju pesme, među kojima je i “Zlatni dan”. Hor u kapeli peva pesmu Frenka Sinatre “My Way”, a potom se čula i pesma “Jeleni umiru sami” grupe “Poslednja igra leptira”.

Od državnih zvaničnika među prisutnima je i ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić. Na poslednjem ispraćaju Žarka Lauševića su i Zoran Cvijanović, Nina Janković, Tanja Banjanin, Svetozar Cvetković, Dragan Bjelogrlić, Radmila Živković, Vojin Ćetković, Sloboda Mićalović, Miloš Vlalukin, Dejan Lutkić… Par stotina ljudi došlo je da oda poslednju počast glumačkoj legendi.

Nakon što je porodica neko vreme provela u strogoj privatnosti, mnogobrojne kolege i prijatelji izjavile su saučešće porodici u tišini.

Glumica Vesna Trivalić došla je na groblje u suzama, dok su je pridržavali suprug i kolega Irfan Mensur. Tu su i Predrag Bjelac, Nebojša Dugalić, Srna Lango, Dubravko Jovanović, Irfan Mensur, Dragan Petrović Pele, Miki Manojlović…

Svi prisutni su skrhani i utučeni, na Novom groblju vladaju muk, tuga i neverica zbog preranog odlaska glumačke legende. Među prvima su došli Andrija Milošević, Milan Marić, Marija Vicković, Srdan Golubović, Olivera Vitorović, Radoš Bajić s porodicom, Enis Bešlagić, Viktor Savić…

Na Novom groblju u Beogradu nešto posle 13 sati počeli su da se okupljaju oni koji su došli da upute poslednje zbogom glumcu. Žarko Laušević preminuo je 15. novembra usled teške bolesti u 63. godini. Tužnu vest o njegovoj smrti podelila je glumčeva supruga Anita, u ime porodice.

Izvor: kurir.rs