Polovna vozila sve skuplja i skuplja: Zbog krize teže i do automobila – očekuje se i dalji rast

|

U prva četiri meseca ove godine cene polovnih automobila veće su za 23 % u odnosu na isti period 2021. godine, kaže najnovije istraživanje sajta Polovni automobili. S obzirom na aktuelna dešavanja u svetu prodavci i kupci automobila očekuju i dalji rast, kaže Romana Takov sa sajta Polovni automobili.

Sajt Polovni automobili sproveo je analizu prodaje vozila u prva četiri meseca tekuće godine, kao i anketu među više od 8.000 potencijalnih kupaca i više od 180 prodavaca o očekivanjima o uticaju aktuelne krize na dalja kretanja na tržištu.

„Ključni nalazi su da je prodaja znatno manja nego prethodne godine – 17 odsto – zbog neizvesnosti na svetskom nivou. Kupci su naveli da je neizvesnsot glavni faktor zbog kojeg odlažu kupovinu“, objasnila je Takov za Novi dan TV N1.

Precizirala je da ipak više od 40 % kupaca navodi da je i dalje u potrazi za automobilom, oko 35 % potencijalnih kupaca odlaže kupovinu, dok je oko 10 % u ovom trenutku odustalo od nabavke vozila.

Budući da dolazi do zastoja na tržištu novih automobila, mnogi ljudi ne menjaju svoja vozila, i to utiče i na smanjenu ponudu polovnjaka.

Izvor: rs.n1info.com