Penzioner tvrdi da ga je prevario hodža: Uplatio mu 350 evra pa tražio još 500 za uslugu – “Hoću da mi vrati pare”

|

Hodža Besim, kako se predstavlja, prevario me je! Tražio je od mene 350 evra i rekao da će mi pomoći da rešim problem s kičmom, kao i porodične probleme. Pare sam mu poslao, a onda mi je tražio još 500 evra i tad sam shvatio da je prevarant, tvrdi za Kurir N. I. iz Doboja.

Kako penzioner kaže, hodžu je našao na internetu, tražeći nekog ko mu može pomoći da reši probleme sa zdravljem.

“Mi smo se prvi put čuli 13. juna. On ima srpski broj telefona, zato verujem da je iz Srbije. Zvao sam ga, pričao s njim, rekao mu sve, i da ćerkin brak nešto ne štima. On je rekao da može da pomogne, da inače skida crnu magiju, leči ljude, pomaže onima koji nemaju sreće. Tada mi je rekao i da 100 posto može da reši moje probleme, a ja sam mu poverovao”, priča penzioner.

N.I. ističe da mu je hodža odmah u prvom razgovoru tražio da mu pošalje 350 evra, što je i učinio.

“Međutim, on je meni dao podatke svog kurira, da na adresu i ime tog kurira, koji je u Subotici, to uplatim. Novac sam uplatio u pošti. Poslao sam mu i moje ime i prezime, ali i slike svoje dece”, objasnio je sagovornik Kurira i nastavio:

“Nakon nekoliko dana zvao sam hodžu i pitao ga da li počinje s radom. Tad je rekao da će početi to veče. Međutim, sledećeg dana mi je javio da mu pošaljem još 500 evra i da on nema dovoljno materijala da bi mi mogao pomoći zbog tih porodičnih problema. Nisam mu poslao, jer sam shvatio da je prevarant. Kad sam mu rekao da neću da mu dam još 500 evra, rekao mi je da ne može dalje da radi. Tražio sam mu da mi vrati pare i otad mi se ne javlja”, razočarano kaže N.I.

Kako dodaje, poslednji put su se čuli pre sedam dana, a hodža je u međuvremenu promenio i broj:

“Hoću da mi vrati pare! Ovo sam uradio da bih pomogao detetu, za moje zdravlje manje-više, idem ja kod lekara, masiram kičmu. On je mene iskoristio, ja sam penzioner, znao je da ne može da pomogne, a uzeo je pare”, kaže penzioner.

N.I. smatra da iza svega stoji grupa prevaranata.

“To je uigran tim, rekao bih. Mislim da se taj hožda Besim krije pod lažnim imenom. To su sve prevaranti. Kad neko zatraži pare nazad, oni menjaju broj telefona”, kaže N. I.

Inače, Hodža Besim ima i svoju internet stranicu, na kojoj nudi razne usluge – od skidanja crne magije, vraćanja partnera, do vezivanja srodne duše. Na sajtu nema istaknutog cenovnika. Kad su ga pozvali iz “Kurira”, rekao je da to što tvrdi naš sagovornik nije istina.

“To je budala. Naravno da mu nisam tražio pare. Što vi mene ispitujete sve to, šta vam treba”, rekao je kratko, prekinuo vezu i više se nije javljao.

Izvor: kurir.rs