Paprena cena kafe na Adi: “Ništa ne razbudi kao konobar kad naplati kafu 4 evra”

|

Jedan tviteraš nedavno je na svom nalogu postavio sliku kafe sa šlagom, za koju tvrdi da je platio čitavih 470 dinara, iliti oko 4 evra. Tvrdnju nije potkrepio računom, ali je izazvao burne reakcije korisnika ove mreže.

Povremeno kafenisanje sa prijateljima izbije iz džepa nekoliko hiljada po izlasku. Zavisi koliko je vas na kafi. Ovakve cene obično nam dolaze u jeku sezone sa Kopaonika i Zlatibora, ali prestonica je po pravilu uvek skupa.

Upoređujući cene sa ostatkom Srbije, vidimo koliko je ta razlika drastična. Iako se radi o prestonici, cene su previsoke. Mnogi ističu kako je, primera radi, sladoled u Vranju 50 dinara, a u kafićima i 80 dinara kugla, da je kafa oko 110, 120 dinara espreso, sa šlagom oko 130.

U skladu sa čuvenim srpskim smislom za humor, neki su celu situaciju okrenuli na šalu, pa kažu da ništa ne može da razbudi kao konobar kad naplati kafu četiri evra, dok su se neki pitali da li se za taj novac uz kafu dobija i šoljica. Jedna korisnica Tvitera se javila sa informacijom da kafa na Ibici košta 3 evra, odnosno 360 dinara.

Izvor: nova.rs