Pacijentkinja izgorela u kruševačkoj bolnici – Očajna majka traži istinu i odgovornost: “Odvela sam je da joj pomognu, s punim poverenjem”

|

Na odeljenju psihijatrije kruševačke bolnice, 19. juna izgorela je pacijentkinja (47), a sa opekotinama drugog i trećeg stepena na 80 odsto tela. Preminula je dva dana kasnije u niškoj bolnici. Njenoj neutešnoj majci je rečeno da se zapalila sama. Majka je slučaj prijavila policiji. Uviđaja, ni istrage, nije bilo. Međutim, majka ne odustaje – traži odgovornost i istinu. Tvrdi da neko pokušava da zataška smrt njene ćerke, koja je u bolnicu otišla dobrovoljno, da bi dobila pomoć.

Ranka Seper početkom meseca primljena je u Opštu bolnicu u Kruševcu.

„Odvela sam je da joj pomognu, sa punim poverenjem“, priča Mirjana Seper, majka nastradale Ranke.

Do majke je sa odeljenja stigla informacija da će za neki dan Ranka kući, a 19. juna u 8 časova i 16 minuta ujutru dobila je poziv da dođe u bolnicu. Kako kaže, tamo je zatekla sestre koje čiste njenu sobu, a od doktorke saznala da Ranka više nije na tom odeljenju, već je prebačena na hirurgiju. Izgorela je.

„Sestra me priprema da me puste da vidim ćerku. Ja ulazim u šok sobu, moja Ranka me pogleda. Reko Ranka sine pa šta je to bilo. Ne znam, kaže, mama. Sine boli li te? Boli me mama“, priseća se Mirjana razgovora sa ćerkom i kroz suze dodaje:

„To je bio poslednji put da sam svoju ćerku videla i čula. Ta me slika prati i pratiće me do kraja života. Zato majka želi da vidi na koji način je nastradala“, priča neutešna Mirjana Seper.

Nastradala je sa opekotinama drugog i trećeg stepena na 80 odsto tela.

„Niko ne zna da je izgorela u bolnici. Osoblje bolnice ne zna, niko. Doktori koji rade u istoj zgradi ne znaju. Uprava ne zna. Znaju neki, ne znaju svi“, kaže Mirjana.

Tog i narednih dana nije znala ni policija. Uviđaja nije bilo.

„Nema. Čiste se tragovi. Mnogo su me rano zvali. Bolje da su me zvali u dvanaest, jedan, da ništa ne vidim“, dodaje ona.

Šta je videla i šta zna direktorka Opšte bolnice, da li je u ovom slučaju sproveden ili se sprovodi nadzor, ima li odgovornosti? Poziv za pozivom i poruke, sve bez njenog odgovora.

„Šta je to? O čemu se tu radi? Ja vas molim, ja vas preklinjem da mi pomognete da saznam na koji način je moje dete nastradalo. Cilj mi je da saznam istinu“, preklinje Mirjana Seper.

Majka je slučaj prijavila kruševačkoj policiji.

„Moja Ranka je stradala. Na njoj se kola slomiše. Želim da se više nikad nikome to u životu ne dogodi. Neka svako radi svoj posao časno i pošteno, kao vi, kao ja. Meni moju Ranku ne može niko vratiti, bogatstvo celog sveta ne može da vrati moje dete. Ali mogu da saznam kako mi je nastradala. Kao majka, pekla bi me savest da to ne uradim“, naglasila je.

Izvor: n1.info.rs