Otkriveno zašto je Veljko trećem sinu promenio ime: Isaija je dobio ime po čoveku koji mnogo znači Ražnatovićima

|

Bokser Veljko Ražnatović nedavno je postao otac po treći put, a njegova supruga Bogdana ponovo je na svet donela sina. Ponosni roditelji dečaku su dali ime Isaija, što je mnoge iznenadilo budući da je Veljko pričao pre porođaja supruge da će sinu dati ime Ilijan.

Ipak, u poslednjem trenutku Ražnatovići su promenili odluku, a kako Kurir saznaje za to je postojao poseban razlog.

Kako se navodi, mali Isaija je ime dobio po ocu Isaiji, igumanu manastira Ilinje iz Šabačke eparhije. Veljko je ovim putem hteo da iskaže veliko poštovanje i zahvalnost prema ovom monahu i duhovniku, pošto je pre desetak godina proveo nekoliko meseci kod njega u manastiru. Boraveći tada u ovoj svetinji u postu i molitvama, Veljko je pomagao manastirskoj bratiji u svim poslovima i dužnostima. Posebno se bio zbližio sa igumanom Isaijom, koji mu je nesebično pomogao svojim savetima i molitvama, što bokser nikad nije zaboravio.

Veljko je tokom boravka u pomenutom manastiru u blizini Bogatića zavoleo i životinje, a naročito pse, jer je otac Isaija u tom kraju poznat po tome što je u Ilinju napravio veliki azil za napuštene životinje. To se tada jako svidelo Veljku, koji je nekoliko godina kasnije u Titelu napravio i odgajivačnicu pasa, ali je i sam udomio napuštene životinje.

Izvor: mondo.rs