Otkriveno koliko je koštao čarter let Orlova na EP avionom sa hrvatskom zastavom: Cifra je astronomska

|

Fudbalska reprezentacija Srbije neslavno je završila Evropsko prvenstvo, pošto kao poslednja u grupi C nije uspela da prođe dalje, gde su otišli Engleska, Danska i Slovenija.

Neslavan je bio i odlazak reprezentacije u Nemačku, jer je FSS iznajmio avion na kojem je bila zastava Hrvatske.

Ovaj skandal otkriven je tek pošto su Orlovi ispali, a kako je predsednica Skupštine Ana Brnabić izjavila gostujući na “TV Happy”, to je posebno iznerviralo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je ušao u avion da pozdravi Orlove pred put, ali je zbog šahovnice na letelici bio očajan i jako ljut na pojedine čelnike Fudbalskog saveza Srbije, koji su sklapali dogovor oko čartera za let do Nemačke.

Kako Telegraf saznaje, ovaj čarter let plaćen je 48.500 evra za let od Beograda do Minhena. Ovo je cena za jedan smer, jer su se u povratku Orlovi vratili nacionalnim prevoznikom – Er Srbijom.

Ovaj, kao i mnogi drugi organizacioni propusti u FSS, i loši rezultati na poslednja dva velika takmičenja, izazvaće velike promene u fudbalskoj instituciji, gde se očekuju smene na svim nivoima, od čelnika Saveza, do selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Sednica Izvršnog odbora FSS očekuje se krajem sledeće nedelje, kada bi trebalo da budu ozvaničene ove odluke.

Izvor: telegraf.rs