Organizatori se oglasili povodom skandaloznog plesnog nastupa na karnevalu u Leskovcu: “4 puta su nastupali…”

|

Povodom nastupa akrobatske grupe “USB” iz Niša na “Karnevalu Leskovac” oglasila se Turistička organizacija grada Leskovca, s obzirom na negativne reakcije na društvenim mrežama i portalima.

“Akrobatska grupa “USB” iz Niša učestvovala je na Vestivalu vatre na “Karnevalu Leskovac” peti put za redom. Četiri prethodna nastupa izazivala su odeševljenje kod publike, te su i peti put angažovani od strane nas kao organizatora manifestacije”, stoji u saopštenju.

Kako navode iz Turističke organizacija sporni plesni nastup po prvi put je bio deo njihovog performansa. Kao dugogodišnji saradnici, pretpostavljajući da će njihov nastup kao i prethodnih godina biti na visokom profesionalnom nivou, na njihovo veliko iznenađenje, izvedena je plesna tečka gde su i oni kao organizatori bili iznenađeni onim što su videli.

“U momentu smo razmišljali da prekinemo sporni nastup, ali takvim prekidom, smatrali smo da bi smo izazvali još veći skandal i pometnju u programu”, priznali su organizatori.

Ovom prilikom izvinili su se građanima Leskovca i široj javnosti i zamolili ih za razumevanje za sporni nastup za koji osećaju moralnu odgovornost.

“Nakon četvorogodišnje saradnje, a shodno problemu koji su napravili na petom nastupu u Leskovcu, obaveštavamo Vas da se akrobatska grupa USB iz Niša iz gore navedenih razloga nikada više neće pojaviti na Karnevalu Leskovac”, saopštili su iz organizacije.

Izvor: telegraf.rs