Olivera Kovačević podnela 12 tužbi protiv Ace Lukasa: “Ovo je jedini način da se zaštiti ugled”

|

Olivera Kovačević podnela je 12 tužbi protiv pevača Aleksandra Vuksanovića, a u vezi sa organizacijom i glasanjem na festivalu “Pesma za Evroviziju 22”.

Zbog povrede ugleda i časti, Kovačevićeva je u svojstvu građanina podnela Prvom osnovnom sudu i Višem sudu u Beogradu, dvanaest pojedinačnih tužbi protiv Vuksanovića i sa njim poslovno povezanih subjekata, koji su zajednički plasirali i prenosili neistinite informacije o navodnim neregularnostima koje su pratile festival.

Kako ističu iz pravnog tima Kovačevićeve, analizom javnih nastupa, Aleksandra Vuksanovića i njegovog PR tima, izdvojene su sve optužbe koje su takvog inteziteta da nužno zahtevaju sudsku zaštitu, a kako se nekažnjeno u javnosti ne bi ponavljale i bacale senku sumnje na regularnost, kako ovogodišnjeg, tako i svakog budućeg takmičenja.

Oni navode da je jedini način da se Olivera Kovačević zaštiti ne samo svoj ugled, već i ugled svojih saradnika iz tima RTS-a, stručnog žirija i publike koja glasa, a pre svega da sačuva integritet svih izvođača koji daju svoj pečat ovom prestižnom festivalu.

Kako je punomoćnik Olivere Kovačević, Ivan Ninić, u tužbama je istaknut i poseban Oliverin zahtev da svaka presuda bude javno objavljena u štampanom ili elektronskom mediju, kako bi se sanirale štetne posledice neprimerene kampanje.

Izvor: blic.rs