Oglasio se doktor Radulović iz Majdanpeka kome aplaudira cela Srbija: Otkrio razlog svog humanog gesta – Zovu ga i danju i noću

|

Jedan doktor iz Majdanpeka odlučio se na nesvakidašnji potez. Naime, dugogodišnji specijalista anesteziologije dr Marko Radulović od početka februara 2022. je direktor Opšte Bolnice Majdanpek, koja spada u red najmanjih bolnica u Srbiji sa 50 bolničkih postelja.

Iako je bolnica mala, nedostatak kvalifikovanog osoblja je problematika sa kojom se svakodnevno susreće direktor Radulović.

Baš to ga je navelo na nesvakidašnji korak, te je na zvaničnom sajtu bolnice objavio svoj broj telefona kako bi bio uvek dostupan pacijentima i na neki način dao svoj doprinos.

Tim povodom, gost u “Pulsu Srbije” je bio dr Marko Radulović, koji je podelio stvari sa kojima se svakodnevno susreće.

“Postoji više razloga zbog kojih sam ostavio svoj broj telefona na sajtu. Pre svega mislim da je zbog toga jer je Majdanpek mala sredima i maltene se svi znamo. Hteo sam da budem dostupan i pristupačan svim građanima i pacijentima”, rekao je Radulović, pa nastavio na temu koliko mu je nova pozicija promenila život:

“Zovu često, za stvari u kojima mogu pomoći i one u kojima ne mogu. Uglavnom, mogu da ih uputim gde mogu da potraže pomoć. Život mi se promenio, zahtevno je, nije lako biti direktor. Trudim se da odgovorim na sve poruke, a na pozive se javljam kada mogu, nekada je zauzeta linija, a nekada imam obaveze ovako”, zaključuje dr Radulović koji je gestom oduševio Srbiju.

Izvor: kurir.rs