Oglasio se Bulatović o napuštanju SSP: Najteža politička odluka u životu – podneo ostavku na sve funkcije

|

Narodni poslanik Dejan Bulatović, koji je podneo ostavku na sve funkcije u Stranci slobode i pravde, čiji je bio potpredsednik, je rekao da je ta njegova odluka konačna, a pored toga je i istakao da je to najteža politička odluka koju je doneo u životu.

„Ima razloga za ovu odluku, ali molim za razumevanje do utorka, kada ću izneti detalje o narednim političkim koracima, da li ću ostati poslanik i sve ostalo što zanima javnost. Pod stresom sam trenutno i teško mi je“, rekao je Bulatović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Dodaje da je takođe napustio poslanički klub Ujedinjenih u parlamentu i da od danas deluje kao samostalni poslanik.

„Još uvek ću razmisliti da li ću ostati poslanik ili vratiti mandat. Ako ostanem poslanik, onda ću sigurno nastaviti i politički angažman“, naglasio je.

Na pitanje u kakvim je odnosima sa liderom SSP Draganom Đilasom, kaže da za njega nikada neće reći nijednu lošu reč.

„On je moj prijatelj koji mi je pomogao kad mi je bilo teško. Čuli smo se preko poruka“, zaključio je Dejan Bulatović.

U saopštenju koje je medijima uputio Bulatović se navodi da je podneo ostavke na mesta potpredsednika SSP i člana užeg Predsedništva SSP.

„Stranka slobode i pravde nastala je preimenovanjem imena Zelene ekološke partije – Zeleni, kojoj sam ja bio predsednik, u Stranka slobode i pravde 19. aprila 2019. godine, kada ju je preuzeo Dragan Đilas, ujedinjavanjem Zelene ekološke partije – Zeleni sa neformalnim inicijativnim odborom SSP, koji je vodio Dragan Đilas“, naveo je Bulatović.

Izvor: rs.n1info.com