Oglasilo se tužilaštvo o slučaju Nenada Pagonisa: Kik-bokseru izrečene dve mere zbog prebijanja bivše supruge

|

Poznatog kik-boksera Nenada Pagonisa bivša supruga Maja Brukner prijavila je za porodično nasilje, a njemu je određeno zadržavanje od 30 dana. U nastavku vam prenosimo saopštenje Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu.

“Obaveštavamo Vas da je nakon izvršenih provera utvrđeno da je dežurni javni tužilac izvešten o događaju, po čijem nalogu je određeno zadržavanje osumnjičenog N.P. u trajanju do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici iz člana 194 Krivičnog zakonika, nakon čega je osumnjičeni dana 07.06.2024. godine saslušan od strane postupajućeg javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu na okolnosti navedenog krivičnog dela, te je ovo ovo Tužilaštvo nakon saslušanja, a na osnovu člana 211 stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku, podnelo Osnovnom sudu u Novom Sadu predlog za određivanja pritvora u trajanju od 30 dana, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Takođe, ovim putem Vas obaveštavamo i da je na osnovu izvršene procene rizika za mogućeg učinioca, licu N.P. izrečena hitna mera, u skladu sa odredbama ZOSNP i to privremena zabrana učiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj u trajanju od 48 časova, nakon čega je ovo Tužilaštvo dana 06.06.2024. godine, na osnovu člana 18 stav 2 Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, podnelo Osnovnom sudu u Novom Sadu predlog da se mera privremene zabrane mogućem učiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj produži za 30 dana, koji predlog za produženje hitne mere je usvojen rešenjem Osnovnog suda u Novom Sadu od 07.06.2024. godine, koje produženje mere počinje da teče od dana 07.06.2024. godine i završava se dana 07.07.2024. godine”, stoji u saopštenju.

Kako navode mediji, do svađe je došlo kada je Nenad došao kod bivše supruge kako bi dete odveo na trening, na šta se Maja protivila. Ona je zatim u policiji izjavila da joj je bivši suprug naneo udarac u predelu rebara, te da joj je KC Vojvodina ustanovljena fraktura rebara.

Izvor: espreso.co.rs