Oglasili se usvojitelji male Martine (4) koju su uzeli Eriki – Ogorčeni su zbog reči hraniteljice: “Nazvani smo monstrumima, a ovo je prava istina”

|

Cela Srbija je čula priču hraniteljice Erike Ozorak iz Bačke Topole, kojoj je Centar za socijalni rad oduzeo devojčicu Martinu (4) koju je negovala i čuvala od njenog devetog dana života, a koju zakonski ne može da usvoji jer bi razlika u godinama između nje kao usvojioca i deteta koje usvaja bila veća od 45 godina, što je zakonska granica.

Mala Martina je već nedelju dana kod usvojiteljske porodice u Subotici koja, dok traje period adaptacije, ne bi trebalo da se oglašava. Međutim, ogorčeni zbog Erikinih reči da je Martina s njima tužna, bezvoljna i lošeg zdravstvenog stanja, njeni sad već zvanični staratelji (ime i prezime poznato redakciji) odlučili su da za portal Nova.rs iznesu svoju stranu priče i demantovali Erikine navode o detetu.

Priča o četvorogodišnjoj devojčici Martini iz Bačke Topole koju su radnici Centra za socijalni rad uzeli od hraniteljice Erike Ozorak i odveli u usvojiteljsku porodicu, nedeljama trese Srbiju.

Najviše brinu Erikine reči da je mala Martina, nekoliko dana pred odlazak u nov dom, bila u lošem zdravstvenom stanju, da je tužna i uplakana jer ne želi da se odvaja od hraniteljice, kao i da je od stresa počela da mokri u krevet.

Upravo zbog toga, porodica koja je usvojila devojčicu, oglasila se za pomenuti portal rekavši da je jako pogođena neistinama koje je iznela hraniteljica Erika, kao i da im je žao što je propuštena prilika da svi zajedno budu jedna velika porodica.

„Vređa nas što pričaju da dete non-stop plače i da je držimo na sedativima. Nazvani smo satanistima, vanzemaljcima, monstrumima, da smo milioneri koji su kupili dete, pitaju se kako mi to možemo da uradimo…. A šta smo to uradili? Deca se usvajaju i mi smo usvojili dete, sve po Zakonu. Žao mi je gospođe Erike jer na kraju ispade da nije ona kriva, nego ljudi oko nje, prvenstveno su njen sin i komšiluk napravili haos, tako da sad, iskreno, ne znam šta bi trebalo da se dogodi, pa da dozvolim kontakt s devojčicom. Više nisam ni razočarana, nego ogorčena jer smatram da je hraniteljica odrasla i savesna žena. Hvala joj što je ovako vaspitala dete, ali sada je napravila problem“, izjavila je za Novu žena koja je, zajedno sa svojim suprugom, usvojila malu Martinu.

Sagovornica pomenutog portala dodaje da su je najviše zabolele reči da je devojčica tužna što je u njihovom domu. Ističe da je primetila da su joj u porodici Ozorak „punili glavu“ ružnim i nepotrebnim stvarima.

„Prvu noć kad smo legli, Martina je spominjala policiju. Rekla sam joj da se ne boji, tu smo mi i čuvamo je. Puno neistina je izneto, kao i sama informacija da Erika nije znala da će dete jednog dana ići na usvajanje. To nas vređa“, zaključuje ona.

Izvor: nova.rs