Od danas počinje prijava za dodatne vaučere od 10.000 dinara: Procedura jednostavna – Poznati rokovi i uslovi

|

Državljani Srbije koji su već ostvarili pravo na vaučer od 5.000 dinara, od danas se mogu prijavljivati za dodatni vaučer u vrednosti od 10.000 dinara, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Prijavljivanje se vrši isključivo na šalterima JP “Pošta Srbije” na celoj teritoriji Republike Srbije najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Proces prijavljivanja je jednostavan – građani treba da podnesu popunjenu Prijavu za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje ugostiteljskih usluga u ugostiteljskim objektima u 2022. godini koju će dobiti na šalteru pošte i prilože potrebnu dokumentaciju.

Građani su dužni da na prijavi i potvrdi dobijenoj od šalterskog službenika provere tačnost podataka koji se odnose na lične podatke (ime, prezime, JMBG, adresa za dostavu vaučera), kao i naziv ugostiteljskog objekta koji su rezervisali.

Vaučeri od 5.000 dinara se koriste samo za uslugu smeštaja dok se vaučeri od 10.000 dinara koriste, pored usluge smeštaja, i za uslugu smeštaja uz uslugu doručka, polupansiona i pansiona. Vaučerom se ne mogu posebno plaćati usluge pića, zdravstvene i druge usluge, boravišna taksa i drugo.

Rok za korišćenje vaučera u iznosu od 5.000 dinara je 20. novembar 2022, a rok za korišćenje vaučera u iznosu od 10.000 dinara je 31. oktobar 2022. godine. Vaučer važi samo na teritoriji Republike Srbije.

Izvor: blic.rs