“Obožavam Srbiju, da mi se ovo desilo u Čikagu…” Bivši srpski zet i muzičar izgubio novčanik u Beogradu, a onda ga je pozvao taksista

|

Gubitak novčanika sa dokumentima, karticama i novcem ume da bude vrlo nezgodan, naročito kada se ne pojavi pošteni pronalazač koji sve uredno vrati. U poštenje Srba uverio se i američki muzičar Džibri Bel kojem se u Beogradu desio peh sa srećnim epilogom.

Inače Džibri Bel je rođen u Americi, a u Srbiji koristi ime Jovan Crnović. Domaća javnost ga pamti po serijalu u kojem se venčao sa Nišlijkom Mionom.

Džibri je snimio video u kom je pratiocima na Instagramu ispričao kako je zaboravio novčanik u jednom taksiju. Ubrzo je dobio poziv taksiste koji mu je rekao da je zaboravio novac i da će mu doneti novčanik.

“Volim Srbiju. Slušajte ovo! Bio sam u taksiju i zaboravio sam novčanik sa debitnom karticom i 500 dolara u kešu. Taksista koji me vozio nazvao me i rekao da sam zaboravio novac. Šta? Da sam bio u Čikagu nikada ne bih dobio taj novčanik nazad. Kažem vam… Ovo je tako divna zemlja. Kakav pošten čovek! Sada idem da mu se zahvalim. Koliko bi trebalo da mu dam? Daj mu 100 dolara, samo mu daj 100 dolara”, rekao je Džibri i izašao ispred tržnog centra kako bi od taksiste preuzeo svoj novčanik.

“Hvala ti brate moj”, uzviknuo je muzičar na srpskom jeziku i pozdravio taksistu.

“Ovaj čovek ovde doneo je moj novčanik i to za 20 minuta?!”, rekao je u neverici muzičar i na srpskom dodao:

“Brate, Bog je dobar. Hvala ti puno”, uljudno se zahvalio i taksisti dao novčanu nagradu za poštenje.

Taksista mu je uzvratio da je on dobar čovek.

“Ti si legenda”, odgovorio je Džibri i zagrlio taksistu. Potom je izvadio novac i častio poštenog taksistu koji mu se zahvalio na nagradi.

“Hvala ti puno. Vidimo se”, rekao je muzičar na srpskom jeziku i dodao da je čovek zaslužio novac kojim ga je počastio.

“Poštenje je ključ. Poštenje je sve na ovom svetu. On je bukvalno mogao uzeti moj novčanik, 500 dolara… Tih 500 dolara u Srbiji je mnogo. Srbi su tako divni ljudi i ja ih volim”, zaključio je muzičar.

Usledili su brojni komentari i na engleskom i na srpskom jeziku:

Tako dobro govoriš srpski”; “Raduje me kada vidim tu vrstu poštovanja koju ukazuješ mojoj zemlji. Volim te”; “Gde si naučio srpski?”

Podsetimo, Džibri je frontmen benda “Black Serbs” (Crni Srbi) koji je imao turneju po Srbiji. Pažnju srpske javnosti privukao je i brakom sa Nišlijkom Mionom. Ipak, njihova ljubav je pukla nakon 2 godine, ubrzo nakon venčanja.

Izvor: espreso.co.rs