Obilni pljuskvi sa grmljavinom u naredna dva sata zahvatiće više delova Srbije: Moguće i kratkotrajne oluje

|

Širom Srbije danas je sunčano i veoma toplo vreme, ali uz dnevni razvoj oblačnosti. Na istoku zemlje ima jačeg razvoja oblačnosti, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, naročito u brdsko-planinskim predelima, na području Đerdapa, Bora i Žagubice.

U ovim predelima lokalno može biti i kratkotrajnih grmljavinskih oluja sa obilnim pljuskovima i gromovima, pri čemu u veoma kratkom vremenskom intrevalu može pasti i više od 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Ovaj grmljavinski i oblačni sistem u severoistočnoj visinskoj struji premešta se prema jugozapadu, pa osim na istoku Srbije, lokalnih pljuskova sa grmljavinom u nastavku poslepodneva može biti u i delu Srbije između Paraćina i Aleksinca.

Lokalni pljusak očekuje se ponegde i na zapadu Srbije i u dolini Zapadne Morave. Trenutne temperature u Srbiji dostižu i 33 stepena, u Beogradu je 32 stepena.

Za drugi dan vikenda prognozira se sunčano i još toplije vreme, a temperature će ići i do 37 stepeni.

Uveče pljuskovi i grmljavinske oluje na severozapadu Srbije i u delovima Vojvodine. Od utorka stiže jače pogoršanje i osetno svežije i za više od 10 stepeni, a leto se ponovo vraća krajem naredne nedelje.

Izvor: telegraf.rs