Novinarka RTS-a probala da kupi kartu za GSP u programu uživo: Automat je nije slušao – Nastao snimak koji je nasmejao Srbiju

|

Promene u javnom prevozu donele su novi video vezan za jednu od glavnih tema u Beogradu. Ovog puta gledaoci su uživo pratili kako se kupuju karte za GSP po novom.

Jedan od noviteta u autobusima glavnog grada je konačno i automat na kom na licu mesta možete da kupite karte. Imate dakle izbor koju kartu, za koju zonu, kao i način plaćanja, da li želite da platite karticom, ili QR kodom.

Tako bi barem u teoriji sve trebalo da izgleda. U praksi je drugačije, ili je makar bilo drugačije kad su kamere Beogradske hronike odlučile da snime ceo proces.

Novinarka Hronike je probala da kupi običnu kartu od 50 dinara, ali automat je nije slušao, nije želeo da sarađuje i da naplati kartu i samim tim stvorio još jedan šaljiv video vezan za gradski prevoz i sve elemente vezane za njega.

U komentarima na ovaj video ljudi se ludo zabavljaju, ali i pokušavaju da odgonetnu šta se zaista desilo.

„Kako nikom nije palo na pamet da pokušaju pre uključenja“; „Dobro možda ne funkcioniše, ali da znamo da ovde na vrhu uređaja izađe naša papirna karta i nju čuvamo dok vozimo kada uđe kontrola“, nižu se komentari ljudi.

Ipak, greška je bila i do novinarke koja nije prislonila karticu gde treba, ali i do dizajnera displeja koji nije lepo objasnio gde treba karticu prisloniti.

„Naravno da ne može kad stavlja na ekran umesto na senzor. Ako ona to nije razumela, nece ni 90 odsto korisnika“; „Zamislite sad neke starije ljude koji pokušavaju da plate karticom, pogotovo nakon ovog videa“ neki su od komentara ali i mnogi su stali u odbranu mlade novinarke:

„Kad bi se upalila kamera u lajvu ispred mene, ne bih znao kako se zovem, a ne kako se koristi ovo čudo“, priznao je jedan komentator.

Izvor: nova.rs