Novak Đoković osvojio Astana Open turnir – došao do 90. titule u karijeri

|

Novak Đoković osvojio je titulu na ATP turniru u Astani, pošto je u finalu rutinski savladao grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa rezultatom 6:3, 6:4.

Novak je tako došao do 90. titule u karijeri i tako se približio Rafaelu Nadalu koji ima 92, kao i rekorderu Rodžeru Federeru koji u svojoj riznici trofeja ima 103 pehara.

Nole je postao tek drugi teniser u istoriji koji je uspeo da u jednoj sezoni osvoji turnire iz svih kategorija. Trijumfovao je na Vimbldonu, Mastersu serije 1000 u Rimu, ATP 500 u Astani i ATP 250 u Tel Avivu. To je do sada samo pošlo za rukom Rodžeru Federeru koji je 2010. godine osvojio Australijan open, trijumfovao je na Mastersu 1000 u Sinsinatiju, osvojio ATP 500 u Bazelu i ATP 250 u Stokholmu.

Treba istaći da je Đoković trijumfom u Astani i matematički obezbedio učešće na Završnom mastersu u Torinu.

Savršeno je odigrao Novak prvi set. Bio je maksimalno fokusiran, izgubio je samo tri poena na na svoj servis i strpljivo čekao da rival popusti. U osmom gemu prvi servis je izdao Cicipasa, Novak je iskoristio šansu i napravio ključni brejk.

Novak je i u drugom setu kontrolisao dešavanja na terenu. Sjajno je riternirao, napravio brejk već u trećem gemu i u nastavku rutinski odradio posao.

Izvor: telegraf.rs