“Nismo dobili odobrenje grada za Aleju”: Tinska tvrdi da je podnela zahtev – Iz Šapićeve PR službe kažu da nemaju takvu informaciju

|

Kad je Kurir pre dva dana objavio da se telo Slađane Milošević i dalje nalazi u kapeli, i to deset dana od smrti, i da se ne zna gde će umetnica biti sahranjena, odmah se sve brzo promenilo.

Tada su iz Kurira zvali PR službu Aleksandra Šapića, predsednika privremenog organa grada Beograda, i dobili odgovor da nemaju informacije da je kod njih stigao zahtev da se Slađana sahrani u Aleji zaslužnih građana.

Sutradan je saopšteno da će Miloševićeva počivati na Lešću, pored svog oca.
U razgovoru za Kurir, Slađanina prijateljica Jelena Tinska ponovila je ono što je prvobitno izjavila – da je ona lično podnela zahtev za Aleju.

“Jeste njena želja bila da bude sahranjena bez pompe i pored svog tate, ali svakako je bio red da se takva ličnost sahrani u Aleji. Ja sam ta koja je poslala zahtev Aleksandru Šapiću, međutim, on mi nije odgovorio, tako da dozvolu nismo dobili, a ona mora negde da počiva. Bez veze je što ovakva umetnica i ponos regiona ne može da bude gde i svi ljudi koji su doprineli ovoj državi. Zamislite da se Josipa Lisac sahrani eto tako negde… To bi bila sramota”, ispričala je glumica i balerina Jelena Tinska.

Aleksandra Slađana Milošević, koja je preminula 26. marta, biće sahranjena u ponedeljak, 8. aprila, u 15 časova na groblju Lešće u Beogradu.

Izvor: kurir.rs