Nikolina Pišek traži posao: Devet godina nije radila, voditeljka proglasila bankrot još u avgustu 2020. godine

|

Voditeljka Nikolina Pišek se nakon udaje za Vidoja Ristovića, istoričara umetnosti, u potpunosti posvetila porodici. Godinama nije radila kao voditeljka, a sada, po svemu sudeći, želi da se vrati profesiji.

Kako piše 24sata.hr, Pišekova traži posao na televiziji, a uveliko traju pregovori za jednu poziciju na malim ekranima, što je raduje. Kako se našla u problemu zbog hipoteke nad kućom u Zagrebu, odlučila je da stvari uzme u svoje ruke i da ponovo zarađuje kao nekad.

Nikolina Pišek se sinoć oglasila na svom Instagram profilu i podelila sa svojim pratiocima kako se oseća.

– Ovako sam se od sada odlučila osećati! Znam da će biti uspona i padova, teških trenutaka, boli, ali i veselja… Život teče. Znam ko ne bi želio da se zarobim u tuzi i u zamci predavanja sudbini, i znam ko ne bi želeo da utihnem. Zadužena sam doživotno biti borac za one koje su to zaslužile. I znam da bi moj suprug to blagoslovio… I tu sam, oslonac i stena kada god zatreba, o koju će se razbiti sve loše misli i nakane. Istina je prava vrednost. Često čudnija od fikcije, ali to je zato što je fikcija u obavezi da se drži verojatnosti; istina nije. Ponavljanje ne pretvara laž u istinu, ponekad se to zaboravlja.. Nakon dosta vremena osetila sam se tetošenom. I vraćenom u život. Vidimo se uskoro opet – napisala je Nikolina.

Međutim, ono što mnogi nisu znali jeste podatak da je Pišekova proglasila bankrot još u avgustu 2020, kad je njena firma “Gilti or inosent” (modna odeće za odrasle i decu) doživela fijasko u poslovanju.

Prema pisanju hrvatskog portala Imperijal.net, Finansijska agencija FINA je 13. avgusta započela proces stečaja pred opštinskim građanskim sudom u Zagrebu nad Nikolininom firmom, a sudija Ivana Princip je nakon toga donela odluku da je oslobodi obaveza prema svojim poveriocima.

Radilo se o dugovanjima prema Zagrebačkom holdingu, Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) i Ministarstvu finansija u iznosu od 2.050 evra. Iz dokumenta o stečaju vidljivo je kako je sud utvrdio da Nikolina Pišek nema imovinu koja bi se mogla unovčiti i da od 2017. do 2020. nije imala platu, niti druge stalne prihode.

Izvor: blic.rs