Nevreme sinoć izazvalo haos u Beogradu: Ljude izvlačili iz vozila, voda ušla u tržne centre – Gejziri i poplave na sve strane (FOTO)

|

Nevreme koje je večeras zahvatilo Beograd, napravilo je pravi kolaps na ulicama glavnog grada. Trenutno je najteža situacija na Autokomandi.

Na Instagram stranicama osvanuli su snimci i fotografije na kojima se vidi kako ljude izvlače iz automobila. Ulice su pretvorene u bujice, a izlile su se i brojne šahte.

Delovi auto-puta kod izlaza za Dušanovac potpuno su poplavljeni i saobraćaj na ovom delu saobraćajnice je jako otežan. Kako se vidi na snimcima, voda nadire u tržne centre, poplavljen je kružni tok na Autokomandi.

Neverovatni prizori zabeleženi su i na parkinzima, kao i u parkovima koji su potopljeni. Padavine su bile najobilnije nad Ripnjom, Resnikom, Rakovicom, Vidikovcem, centrom Beograda, nad Novim Beogradom, Čukaricom, Batajnicom, Zemunom, Obrenovcem i Surčinom, odnosno nad južnim, centralnim, jugozapadnim i zapadnim obodom grada.

RHMZ se jutros ponovo oglasio sa upozorenjima za današnji dan. Tokom jutra na području Mačvanskog i Кolubarskog okruga, kao i u Šumadiji, očekuju se kiša i lokalni pljuskovi, najavio je RHMZ.

“Nakon jakih nepogoda koje su područje Srbije i Beograda zahvatile u prethodnih 48 sati, danas se očekuje postepeno smanjenje intenziteta i čestine intenzivnih grmljavinskih razvoja, iako se padavine očekuju i dalje, pa na snazi ostaje žuti meteoalarm (potencijalno opasna pojava)”, navodi se na sajtu RHMZ.

Izvor: espreso.co.rs