Nermin iz Gradačca tri osobe ubio, tri ranio pa počinio samoubistvo pred policijom: Poznat identitet žrtava

|

Tri osobe su ubijene, a tri ranjene u krvavom pohodu pomahnitalog ubice iz Gradačca Nermina Sulejmanovića, potvrđeno je i zvanično iz Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Nakon što je lociran i opkoljen, Nermin je izvršio samoubistvo. Iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla za Faktor je potvrđeno da su tri osobe koje su ranjene u Gradačcu prevezene u ovu medicinsku ustanovu.

U Gradačcu je ranjen D. O. (23) koji je dovezen na Kliniku za anesteziologiju i reanimatologiju gde je pokušana reanimacija, ali je ovaj pacijent preminuo.

N. P. ima povrede donjih ekstremiteta i i smešten je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju.

Na UKC Tuzla dovezena je i žena incijala L. O. (54) koja ima prostrelne ranu grudnog koša i trbuha. Ona je prvo zbrinuta na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju, a potom je prebačena u operacionu salu.
Iz Tužilaštva TK potvrdili su da su svi ubijeni i ranjeni punoletne osobe.

Sulejmanović je iz pištolja lišio života svoju bivšu suprugu i dva muškarca, oca i sina. Ranio je jednog policajca, te još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu.

“Policijske snage su na terenu. Uviđaj će obaviti dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Gradačac”, rekao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Izvor: telegraf.rs