Neobično biće uslikano usred Beograda: Svi se pitaju šta je – Nizale se razne pretpostavke, a onda je stiglo objašnjenje

|

Beograđanka je u jednoj od grupa na Fejsbuku podelila fotografiju neobičnog bića najpre se našalivši da je to mali zmaj. Zatim je upitala sugrađane zna li ko od njih šta je ovo što je pronašla i slikala u Beogradu.

U opisu objave postavila je sledeće pitanje: “Gusenica nekog leptira, mali zmaj ili nešto treće? Zna li neko?”

Mnogi korisnici pomenute društvene mreže su gledali, zagledali, pitali se šta je to, neki su dali i duhovite odgovore – da, to je mali zmaj, a onda je stigao i odgovor da je to gusenica koja treba da postane noćni leptir.

Mnogima je ova konstantacija bila čudna, budući da malo biće nije ni nalik leptiru. Ipak, komentator je bio u pravu.

Naime, iz jajeta leptira se ne izleže mlad leptirić, već gusenica, koja je morate priznati sličnija crvu nego leptiru. Da bi gusenica postala leptir mora da prođe kroz proces metamorfoze ili preobražaja. Odrasla se gusenica začauri, i tek posle nekog vremena iz te čaure izađe mlad leptir. Sa biološke strane gledano taj preobražaj govori da su se leptiri u pradavno doba razvili od jednostavnih životinja nalik na crve. Ovaj preobražaj ostao je kao „uspomena“ na taj razvoj.

Bilo kako bilo, misterija je rešena. Mnogi nisu mogli ni da pretpostave da od ovakvog bića može izrasti leptir, ali, sa druge strane, fotografija se mnogima svidela, pa je pobrala puno lajkova.

Izvor: kurir.rs