Nemanja Radonjić neće igrati za reprezentaciju dok je Piksi selektor: Kratko obrazložio razloge odluke

|

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, trebalo bi u utorak da saopšti spisak od 26 igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo, a kako Telegraf nezvanično saznaje, na spisku neće biti Nemanje Radonjića, fudbalera Majorke, u kojoj je proveo poslednjih šest meseci kao pozajmljen igrač Torina.

Radonjić je odlučio da kaže zbogom reprezentaciji dokle god je selektor Dragan Stojković Piksi i nezadovoljan je svojim statusom koji ima kod njega. Povodom ove informacije redakcija Telegrafa kontaktirala je i samog Radonjića, koji je potvrdio da je ona istinita.

“Tačno je, to je moja odluka”, rekao je Radonjić za Telegraf.

Radonjić je bio standardni reprezentativac Srbije od dolaska Dragana Stojkovića na mesto selektora, koji ga je koristio na mestu krilnog beka koji pokriva čitavu stranu, iako to nije pozicija koju je igrao u klubovima.

Između igrača i selektora je došlo do narušavanja odnosa i Radonjić je na kraju rešio da se više ne odaziva na pozive reprezentacije dokle god je Dragan Stojković Piksi na mestu selektora.

Podsetimo, Piksi je upravo produžio ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije, po kojem bi trebalo da ostane selektor do Svetskog prvenstva 2026. godine.

Evropsko prvenstvo koje se održava u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula je prvo na kojem će naša reprezentacija učestvovati posle 24 godine.

Orlovi su u grupi C u kojoj su Engleska, Slovenija i Danska. Prvi meč naš tim igra 16. juna u Gelzenkirhenu protiv Engleske, potom 20. juna igra u Minhenu protiv Slovenije i potom 25. juna protiv Danske, takođe na Alijanc areni u Minhenu.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi saopštio je konačan spisak od 26 igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, koji možete videti na fotografiji ispod.

Izvor: telegraf.rs