Nema sniženih artikala na rafovima: Nestali jogurt, sok i šampon – Trgovci tvrde da imaju zalihe

|

Drugog dana akcije “Bolje cene-cene za narod” nekih proizvoda na popustima nema na rafovima srpskih supermarketa. “Blic Biznis” je jutros bio u obilasku prodavnica i u pojedinim radnjama, gde stoje označene niže cene za jogurt, šampon i sok, zatekli su ih prazni rafovi.

Kako tvrde zaposleni u trgovinama, nestašice su samo privremene, a u obilasku prodavnica novinari “Blic Biznisa” su saznali da neki trgovački lanci ne obeležavaju te proizvode sa logom “Bolje cene” već, kao što se vidi na slikama, crvenim etiketama. U nekim supermarketima nema jogurta od 1 litar, a u mnogima nema šampona od koprive.

Kako je juče najavio Aleksandar Vučić, od naredne nedelje će još najmanje 10 proizvoda u trgovinskim lancima imati značajno sniženje.

Kako ne bi došlo do zablude treba napomenuti da je na nedavnom sastanku resornog ministarstva i trgovačkih lanaca dogovoreno da se odrede grupe prozivoda, i data je mogućnost trgovcima da oni unutar te grupe proizvoda odrede tačan artikal na sniženju, objasnili su iz resornog ministarstva.

Cena pilećeg parizera manja je za 140 dinara, jogurt će umesto 164,9 dinara koštati 139,9, deterdžent za posuđe umesto 126 dinara, 69,9 dinara. Špagete koje su koštale 75 dinara, koštaće 49,9 dinara, dugotrajno mleko umesto 109,9 od sutra će se prodavati za 95 dinara.

Jeftiniji će i to za 40 dinara biti sok od jabuke i koštaće 80 dinara, krompir će pojeftiniti sa 99 na 60 dinara, domaći začin sa 70 na 50 dinara, šampon za bebe sa 107,9 dinara na 69,99 dinara, a kafa Dobro 100 grama sa 139,9 na 89,9 dinara, a sledeće nedelje ostaje nam da vidimo koje još artikle ćemo moći da kupimo po sniženim cenama.

Izvor: blic.rs