Neke ljubavi nikada ne prestaju: Boris Tadić se u 64. godini vratio jednoj aktivnosti iz mladosti (FOTO)

|

Pre nego što je započeo političku karijeru, bivši predsednik Srbije Boris Tadić je diplomirao kliničku psihologiju na Univerzitetu u Beogradu, a njegova prva ljubav je sport.

Kao tinejdžer igrao je vaterpolo za Vaterpolo klub „Partizan“, ali je morao da odustane zbog upale bubrega. Voleo je košarku i vozio bicikl, dok se u tenisu i skijanju nije baš proslavio.

“Od detinjstva sam voleo sport, a najviše da sa drugarima igram košarku u dvorištu”, kaže u jednom promotivnom spotu koji je snimio za potrebe jedne predsedničke kampanje, kada se zalagao za sport kao obavezni predmet, uspostavljanje školskih takmičenja i osnivanje besplatnih škola gde bi deca mogla da treniraju.

U tom periodu često su se mogle videti njegove fotografije sa košarkaškog terena, jer je u slobodno vreme igrao basket. Tadića smo retko viđali u neformalnom izdanju, a kako je u međuvremenu postao aktivniji na društvenim mrežama dobili smo uvid i u taj deo njegovog života.

“Povratak na teren”, napisao je bivši predsednik Srbije nedavno uz fotografije na kojima igra basket. I pored toga što ima 64 godine, reklo bi se da je u odličnoj formi.

Izvor: story.rs