Narod traži nacionalnu penziju za nastavnicu istorije upucanu u Ribnikaru: Poznato u kakvom je stanju Tatjana

|

Kolege, bivši i sadašnji učenici nastavnice Tatjane Stevanović koja je teško povređena na svom radnom mestu, 3. maja 2023, u OŠ “Vladislav Ribnikar”, kada ju je ranio K. K. (14) pokrenuli su inicijativu da ova hrabra žena dobije nacionalnu penziju.

Učenik je tog kobnog dana u Tatjanu pucao dok je držala čas. Nastavnica se i posle više od šest meseci nalazi u bolnici i samo vikendom ide kući.

Kako Kurir saznaje, nastavnica se oseća loše, čeka operaciju kuka i ugradnju veštačkog.

“Bori se, a to je najvažnije. Okružena je prijateljima, porodicom i kolegama i uz veliku podršku bivših i sadašnjih učenika. Šake i karlica su teško povređene. Na terapijama je. Niko ne zna do kada, niti se daju ikakve prognoze”, rekla je za pomenuti list jedna njena bliska prijateljica.

Tatjana je jedna od šestoro ranjenih i srećom preživelih u neviđenom masakru na Vračaru, u kojem je ugašeno deset života. Ona je u UKCS operisana nekoliko puta. Prvi dan po prijemu imala je operaciju stomaka, posle desne potkolenice i leve šake. Spasavali su joj život, pa je kuk koji se rasprsnuo od metka kojim je pogođena u stomak, ostavljen “da se rešava” kasnije, kada joj se zdravstveno stanje stabilizuje.

Izvor: kurir.rs