Nakon sinoćnjeg potopa, od jutros opet nevreme: Novi Sad i Ruma pod vodom – U Rakovici vodopad od blata i kiše

|

Nakon sinoćnjeg potopa, Srbiju je jutros zahvatilo novo, snažno nevreme. Prva se na udaru oluje našla Vojvodina, a snimci iz Novog Sada i Rume su nestvarni.

U Rumi se stabla savijaju maltene do zemlje pod udarom jakog vetra, a kišna “zavesa” prekrila je grad. Na Instagram stranici 192_rs osvanuo je i snimak iz Novog Sada, na kojem se vidi “vir”, najverovatnije kod šahte, koja jedva prima enormnu količinu vode.

I u Laćarku su zabeleženi dramatični prizori, gde vetar nosi sve pred sobom, a kiša ludački lije. “Strašno! Propast sveta!”, komentarisali su građani snimke i dodaju da stravično nevreme nije zaobišlo ni Putince.

Najdramatičniji snimak nevremena koje je sinoć pogodilo Beograd dolazi iz naselja Rakovica. Kako se vidi na snimku objavljenom na Instagramu, dvorište jedne zgrade u Ulici 17. oktobra u Rakovici potpunno je potopljeno. Količina vode je toliko velika, da su se formirali i vodopadi.

Podsetimo, posle 7 sati jaki pljuskovi sa grmljavinom zahvatiće i Beograd, a očekuju se i obilnije padavine. Pored severnih, padavine ce zahvatiti i zapad Srbije. Ovaj snažan oblačni i padavinski sistem premestaće se od zapada prema istoku i biće deo hladnog fronta. Tokom dana pogoršanje vremena zahvatiće i ostale predele Srbije.

Izvor: espreso.co.rs