“Na Arkanovoj svadbi zaradio sam 100.000 maraka”: Kada je Kodić zasvirao ovu pesmu, muva se nije čula – Pomogao Ceci, a ona mu je okrenula leđa

|

Mirko Kodić, jedan od naših najboljih harmonikaša, koji je pre izvesnog vremena doživeo veliku tragediju kada mu je preminuo sin, progovorio je o početku karijere, ali i saradnji sa Svetlanom Cecom Ražnatović.

Kodić se prisetio da je u Beograd “došao sa jednom kesom” i da je spavao u parku, da bi za doručak pojeo samo kiflu i jogurt.

“Kada sam prvi dan došao u Beograd, imao sam jednu najlonsku kesu, jednu košulju, kiflu i jogurt. I imao sam harmoniku. Nisam imao gde da spavam to veče. Od svih parkova u Beogradu ja sam te noći prespavao u parku pored Skupštine. Posle sam bio jedini harmonikaš koji sam svirao unutra same Skupštine”, rekao je Kodić pre televizijskim kamerama svojevremeno.

Mirko Kodić je bio “prekretnica” u karijeri Cece Ražnatović koju je upoznao kada je imala 14. godina i on joj je pomogao da snimi ploču “Cvetak zanovetak”. Kasnije joj je čak svirao na svadbi sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

“Devojčica koju sam ja doveo u veliki grad bila je Svetlana Ceca Ražnatović. Nisam ja njoj pomogao. Ja sam je doveo sa petnest i po godina jer sam je čuo u nekoj kafani na moru u Utjehi. Doveo sam je Radio televiziju Beograd gde mi je urednik rekao nije ovo dečje obdanište. Međutim, s obzirom na to da sam imao već tada neki kredit rekao sam im ako bude promašaj sa ovim detetom da ću ja da snosim posledice. Rekao sam im da odbiju od mojih honorara sve troškove”.

Kodić se zatim osvrnuo i na njihov današnji odnos gde je naveo da ga Ceca više ne zove i da mu je rekla da nema vremena.

“Ona nije više cvetak, ali ovde negde u meni će uvek ostati cvetak. Ja sam imao taj slučaj da sam je našao i iskomponovao taj “Cvetak zanovetak” i “Lepotan” gde je zasijela. To je moj veliki uspeh. Šta je ona posle uradila njena je stvar. Danas nemamo odnos. Viđamo se na aerodromu neki put sa ćao, ćao. Videli smo se na snimanju jedne televizijske emisije gde sam je pitao što se ne javlja, a ona mi je rekla da nema vremena. Možda ona stvarno nema vremena da me pozove na kafu”, ispričao je Kodić i dodao:

“Žao mi je što me nije pozvala na svadbu kod Veljka. Veljko me je i zvao kada me je sreo na aerodromu i pitao me da odsviram “Zajdi, zajdi” kao što sam svirao Arkanu. Nažalost, nisam dobio pozivnicu”.

Napomenuo je kako su mu hiljadu puta rekli – ja bih hteo da sviraš kao što si svirao Ceci i Arkanu.

“Rekao sam im da ja to ne mogu da ponovim. Te večeri sam dobio preko 100.000 maraka za jednu pesmu. To ja nisam zadržao za sebe jer to nije moje. Ja sam bio gost na toj svadbi. U tom momentu kad sam svirao “Zajdi zajdi” mrav se nije čuo. To je meni veća nagrada nego 100 hiljada maraka. Ja sam te pare dao momcima koji su svirali u orkestru”, ispričao je Kodić.

Izvor: mondo.rs