Momci koji su pravili nerede ispred RIK-a priznali u policiji: “Đilas i Marinika nam daju po 150 evra da pravimo haos”

|

Dragoslav Milojević (20) iz Jagodine, jedan od dvojice momaka koji su sinoć fizički napali direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića ispred zgrade RIK-a tokom protesta opozicije, u policiji je priznao da su mu lideri koalicije “Srbija protiv nasilja” Dragan Đilas i Marinika Tepić platili da izaziva nerede, ekskluzivno je saznao Kurir.

Kako navodi njihov izvor iz istrage, on je u policiji ispričao da mu mesecima unazad Dragan Đilas i Marinika Tepić daju po 150 evra nedeljno kako bi fizički napadao državne funkcionere, uz obavezu i da prisustvuje na svakom protestu i izaziva nered. Rekao je da ima saznaja da osim njega Đilas plaća i druge studente, većinom iz Beograda i Niša.

Na snimku koji je Kurir ekskluzivno objavio jasno se čuje kako dvadesetogodišnji mladić iz Jagodine priznaje da od Tepićeve i Đilasa novac prima svake nedelje.

“Marinika mi daje 50 evra nedeljno i Đilas nedeljno 100”, čuje se na snimku. Na pitanje šta on treba da radi za te pare, mladić kaže:

“Da pravim nerede”.

Na pitanje da li su mu oni to rekli i dali zadatak Milojević odgovara potvrdno.

U izjavi u policiji on je ponovio ove tvrdnje.

“Od 6. februara ove godine svake nedelje dobijam novčani iznos od 100 evra od Dragana Đilasa, predsednika Stranke slobode i pravde i 50 evra nedeljno od Marinike Tepić, potpredsednice SSP kako bih na protestima verbalno i fizički napadao pripadnike republičkih organa i druge državne zvaničnike. Navedeni novac svake nedelje dobijam u gotovom u prostorijama Stranke slobode i pravde u ulici Vojvode Stepe 199, a za isti sam u obavezi da prisustvujem svim skupovima u čijoj organizaciji učestvuje SSP i da donosim jaja koja delim drugim učesnicima skupa kako bismo zajedno gađali zgrade institucija, a u obavezi sam da vređam političke neistomišljenike”, naveo je Milojević u izjavi policiji.

Izvor: kurir.rs