Ministar Siniša Mali predstavio digitalni formal nagradne igre, prvo izvlačenje 28. decembra – nova pravila za “Uzmi račun i pobedi”

|

Ministar finansija Siniša Mali danas je predstavio nova pravila nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” koji će se odvijati u digitalnom formatu, odnosno preko mobilne aplikacije.

– Zadovoljstvo mi je što predstavljam novo kolo nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”. Fiskalni računi sada imaju kju-ar kodove i to je tiket i ulaznica za nagradnu igru. Da podignemo svest građana, i da znaju koliko je važno da uzmu račun. Ukoliko pobeđuje Srbija i poreski sistem i naši građani, tako se brže borimo protiv sive ekonomije – rekao je ministar finansija.

Od danas je već moguće preuzeti aplikaciju za android, ajfon ili huavej telefone.

– Pomoću nje skenirate QR kod fiskalnog računa i već od ponoći možete da šaljete na nagradu igru – rekao je Mali.

Dodao je da u nagradnoj igri tiket za izvlačenje je bilo koji račun pojedinačno sa bilo kojim iznosom, jer više nema uslova da se šalje 10 računa. Naglasio je da se mogu slati računi sa QR kodom izdati od 1. maja kada je stupio na snagu Zakon o eFiskalizaciji.

Mali je rekao da će prvo izvlačenje dobitnika biti u subotu 28. decembra, a poslednje 25. februara. Nagradni fond je 10 stanova vrednih 1,7 miliona evra.

Izvor: b92.net