Loše vesti sa Rolan Garosa, Novak danas ne trenira: “Postoji šansa da odustanem” – Svi se plaše najgoreg scenarija

|

Novak Đoković je nakon neverovatnog preokreta došao do velike pobede protiv Fransiska Serundola i još jednom zadivio svet, ali je posle meča mnogo više razloga za zabrinutost, nego za slavlje.

Novak je posle meča otkrio da zbog problema sa povredom koja se pogoršala tokom duela osmine finala, te nije siguran da li će u sredu izaći na megdan Kasperu Rudu, a nove informacije podgrevaju brigu.

Organizatori su objavili raspored treninga za danas, a na njemu nema srpskog tenisera, što znači d aNovak neće odraditi uobičajen trening.

Nije to redak slučaj kada je Novak u pitanju i kada ga muči neka povreda, ali su dešavanja sa meča sa Serundolom i njegove izjave podgrejale strah da neće moči da nastavi dalje.

„Postoji šansa da odustanem. Postoji, zavisi kolika je ozbiljnost, koliko je štete naneto. Nije u mojim rukama. Da se pomolim Bogu da je sve kako treba. Uradiću večeras neke stvari da ubrzam oporavak, ali koleno je koleno, jedan od glavnih zglobova u telu. Ne možeš mnogo šta da uradiš sa kolenom”, rkeao je srpski as na konferenciji za medije.

Sve oči će sada biti uprte u lekarske izveštaje koji se očekuju u toku dana.

„Što se stanja kolena tiče, ne bih ulazio u detalje. Ne osećam da je prikladno da podelim to sa vama. Nadam se da ću dobiti sutra pozitivne vesti posle magnetne rezonance. Pokazaće to prave stvari, pa ćemo videti gde smo i šta smo i šta nam je činiti.“

Novaku nije prvi put da se nalazi u teškoj situaciji na slemovima, ali ako postoji trunka šanse da u duelu protiv Ruda bude na 100 odsto, sigurno će izaći na meč i neće se predati bez borbe.

„Cepao sam mišiće u Asutraliji, ali si sa zavojima mogao nešto i da uradiš. Jedno je mišić, jedno je koleno, cirkulacija. Metod oporavka je drugačiji. Nikada nisam imao problema sa kolenom većih, sem 2011. godine kada sam nosio tejp na desnom kolenu, ali sam igrao na puno turnira. Ali imao sam tada 24 godine“, rekao je najbolji teniser sveta.

Izvor: nova.rs