Lena (9) je najmlađi burek majstor u Srbiji: Sa 5 godina pravila je sitna peciva – Sada je već profesionalac, sve radi ručno

|

Devetogodišnja devojčica Lena Kljajić iz Obrenovca već privlači pažnju kao najmlađi burek majstor u Srbiji. Sa pet godina prvi put je pravila sitna peciva, a sa osam je već uspešno spremala pite i bureke u pekari svog oca.

Lenina ljubav prema pekarstvu nije slučajnost. Njen otac je vlasnik lokalne pekare u Obrenovcu, a tim poslom bavi se duže od 30 godina, što je doprinelo tome da svoju strast i veštine prenese i na Lenu.

“Lena je sama pokazala interesovanje da uči ovaj zanat, a ja sam tu da joj pomognem da nauči da bude pravi burek majstor, i sve da radi ručno, a ne mašinski”, kaže njen otac.

Lena je svoje zavidno znanje i veštine predstavila javno, odevena u pravu pekarsku uniformu. Kao vrsni profesionalac prebacuje testo preko glave, a zatim mesi ukusne pite i bureke.

Osim ova dva specijaliteta, Lena uspešno sprema kiflice i rol viršlice, i to bez imalo napora.

Kada se vrati u svoj dečiji svet, devojčica slobodno vreme voli da provodi i sa životinjama, odnosno konjima, a nedavno se u njihovoj štali pridružilo i ždrebe.

Izvor: espreso.co.rs