Kupila piletinu na pijaci, rasekla pa se zgrozila nad zelenom masom: “Ljudi, šta nam rade ovo?”

|

Na društvenim mrežama pojavila se slika pilećeg mesa nad kojom se korisnici zgražavaju. Naime, jedna korisnica Tvitera objavila je fotografiju pilećeg filea koje je, kako kaže, njena ćerka kupila na na Ribljoj pijaci u Novom Sadu, a kada ga je rasekla ostala je frapirana onim što je videla.

“Ćerka kupila pile danas na Ribljoj pijaci kod registrovanog prodavca, gde uvek kupuje. Da ga iseče, kad… Zna li neko šta je ovo?! Šta nam ovo rade ljudi moji?!”, pita se žena.

Iako na prvi pogled deluje kao da je parče piletine dobilo neko ekstra punjenje, stvar je mnogo gora. Brojni korisnici Tvitera šokirani su kupljenom piletinom, a jedan korisnik objasnio je da se radi o bolesti zelenih mišića zbog prebrze utovljenosti pilića. Dodao je da je meso neispravno jer je po sredi infekcija, kao i da je obavezno slučaj prijaviti inspekciji.

Sa druge strane, mnogi korisnici pomenute društvene mreže napominju da ovakvo stanje mesa može nastati i u slučaju kada se meso više puta odmrzava i zamrzava.

Budući da su Srbi narod koji u svakoj situaciji pronađe mesta za šalu, bilo je i mnogih duhovitih komentara a ovo su neki od njih: „Mlado, još zeleno unutra, treba da sazri“; „Piletina punjena avokadom“; „Punjeno belo po ceni obično belog, a još se žališ“. Ipak, iako je šala uvek dobrodošla, ova situacija je vrlo ozbiljna.

Izvor: espreso.co.rs