“Kostini roditelji su jedini krivci”: Počinje suđenje po tužbi ranjene nastavnice istorije – Tatjana tuži Kecmanoviće zbog nematerijalne štete

|

U Višem sudu u Beogradu za danas je zakazano pripremno ročište parničnog postupka po tužbi Tatjane Stevanović, nastavnice istorije koja je teško povređena u maskaru u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru koji je počinio dečak ubica 3. maja prošle godine. Nastavnica smatra da su dečakovi roditelji Vladimir i Miljana Kecmanović jedni krivci za zločin koji je počino njihov sin.

Nastavnica istorije Tatjana Stevanović podnela je tužbu za naknadu nematerijalne štete parničnom odeljenju Višeg sudu u Beogradu protiv oca i majke dečaka-ubice koji je počinio zločin. Nastavnica kojoj su se lekari nakon masakra borili za život, roditelje ubice koji je u vreme zločina imao 13 godina, tuži za pretrpljeni fizički bol i strah, umanjenje životne aktivnosti, kao i naruženost, kao posledicu rana koje je kobnog dana zadobila.

Tužba je podneta protiv roditelja dečaka-ubice jer oni ne odgovaraju za zločin koji je počinio, ali odgovaraju za štetu koju uzrokuje maloletno dete usled lošeg vaspitanja, rđavog primera ili porodičnih navika koje su mu roditelji dali. U prilog navodima tužbe koju je nastavnica podnela protiv roditelja, navodi se da je maloletnika otac vodio u streljanu i obučavao ga da puca, a da je majka to znala.

Tatjana Stevanović nije tužila školu jer smatra da odgovornost ove obrazovne ustanove ne postoji i da bi “ishod bio isti i pri najpažljivijem nadzoru u školi”.

Inače, protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića, ali i osnovne škole u kojoj se zločin dogodio već su u toku dva parnična postupka koja su pokrenula porodice, odnosno roditelji, braća i sestre nastradale dece i radnika obezbeđenja.

Izvor: kurir.rs