Ko je novi partner Irine Vukotić – Doktor Radmilo spasio na hiljade ljudi, ali ne i oca: “Umro je na mom respiratoru”

|

Voditeljka Irina Vukotić pre izvesnog vremena uplovila je u romansu sa doktorom Radmilom Jankovićem, ali budući da se on u tom periodu razvodio, par zbog dece nije želeo da se eksponira u medijima. Irina je juče, na Radmilov rođendan prvi put je pokazala svog partnera sa kim je zajedno na romantičnom putovanju na Kubi.

On je za Kurir pre izvesnog vremena dao svoju životnu ispovest neposredno nakon smrti svog oca.

Radmilo je profesionalno postigao ono što mnogi neće ni za dva života – odavno je profesor, sekretar Evropskog udruženja anesteziologa, predaje na prestižnim kongresima, hiljade života je spasao, a onda je svojim očima gledao kako mu pošast uzima oca, nemoćan da išta učini.

“Toliko toga sam postigao, toliko života spasao, ali rođenog oca nisam mogao da spasem. Umro je ovde, kod mene na Klinici za anesteziju. Borio se 11 dana na respiratoru”, rekao je tada dr Radmilo Janković u ispovesti za Kurir.

“Jedanaest dana nadljudskih napora i ništa. Izdahnuo je tog petka, 10. jula, uveče. Imao je 78 godina. Naš narod bi rekao: ,,Poživeo je dobro, dovoljno i lepo.’’ Ali stvari nisu tako jednostavne kad je neko tvoj voljen u pitanju”, rekao je svojevremeno Janković.

“I kad odlazi na tvoje oči, a nemoćan si. A majka ne prihvata da ne možeš da ga spaseš. Bio je veseljak, sahranili smo ga uz zvuke njegove omiljene pesme „Ne klepeći nanulama“. Dok je saksofon svirao, otac je spuštan u grob. A s njim i deo mog života…”, rekao je doktor tada u svojoj ispovesti.

Rođen sam 27. decembra 1973. u Leskovcu. Otac Jovan bio je upravnik tekstilne fabrike, majka Snežana je radila u trgovini.

Najznačajniji događaj bio je kada se rodio Pavle te 2004. Jovan, koji ime dobi po mom ocu, stigao je 2006. Na decu sam ubedljivo najviše ponosan. Pavle je gimnazijalac, sad će u specijalno odeljenje s nastavom na engleskom. To mu je karta za dalje školovanje u inostranstvu. Mlađi sin će u osmi razred. Obojica su završila nižu muzičku školu, Pavle je svirao klavir, a sad gitaru. Ponekad sviramo zajedno, pesme iz osamdesetih, meni omiljene. Jovanov izbor je violina.

“Dosta sam uradio, ali znam da mogu još. Voleo bih da ovu priču dovedem do kraja. Još nisam dao svoj maksimum. Nije mi nezamislivo da za 10-20 godina predajem anesteziju na nekom prestižnom fakultetu. U Briselu ili na Stenfordu. Tada bi baš sve bilo na svom mestu”, zaključio je doktor Radmilo Janković.

Izvor: kurir.rs