Kecmanovići ni danas nisu došli na sud: Advokat Dukića traži da im se oduzme starateljstvo – Saslušane direktorka i Kostina razredna

|

Miljana i Vladimir Kecmanović ni danas nisu došli u Viši sud u nastavku parnice koju vodi porodica ubijene Adriane Dukić. Ipak, postupak je nastavljen saslušanjem razredene starešine i direktorke škole Snežane Knežević.

Punomoćnik Dukića, Snežana Dunjić insistirala je kroz pitanja svedoku da dokaže da je tužena škola napravila propuste u radu koji su omogućili maloletnom Kosti Kecmanoviću da počini masakr.

Dunjić je zahtevala da se roditeljima Koste Kecmanovića oduzme starateljstvo, makar delimično jer je majci Miljani zabranjena komunikacija sa njim zbog krivičnog postupka koji je u toku, a otac Vladimir se nalazi u pritvoru.

Dunjić je insistirala da direktorka prizna da su škola i ona napravili propuste, kao i da dokaže da je tog jutra u vreme masakra bila neopravdano odsutna.

S druge strane, branilac Kecmanovića pokušava da odgovornost za propuste roditelja koji nisu videli da Kosta ima problem prebaci na pedagoga i psihologa skole, kao i direktorku u nekom delu. Knezević je odgovarala smireno, a sudija je mnoga pitanja osporila, odnosno nije dozvolila odgovore pošto je Sanja Gunjic punomocnik tužene skole i države tražila da to i učini, objasnivši da su pitanja suvišna.

“Ne postoji osoba vezana za ovu tragediju koja ne oseća odgovornost”, rekla je bivša direktorka. Njeno ispitivanje je trajalo do 12 sati. U nastavku suđenja ce biti ispitane Kostine razredne starešine.

Izvor: republika.rs