Karleuša tvrdi da je sinoć bila gledanija od Granda, oni uzvraćaju: “Izmenila je grafikon i obmanula narod”

|

Sinoć je publika u Srbiji imala prilike da na dve televizije sa nacionalnom frkvencijom, RTV Pink i TV Prva, gleda pravi sudar titana – prenos koncerta Jelene Karleuše i prvu emisiju Zvezde Granda.

Kada se pojavio grafikon gledanosti, prva je sa saopštenjem za javnost izašla Grand produkcija koja je u svom saopštenju navela “da je Karleuša fotošopirala svoj grafikon i da ih je pokrala, odnosno njihovu gledanost prisvojila”. Grand produkcije istupila je sledećim saopštenjem:

“Prva emisija nove sezone omiljenog muzičkog takmicenja “Zvezde Granda”, sinoć je krenula, kao i svih prethodnih sezona, pobednički!

Od samog početka emitovanja emisije, TV Pink pozicionirala se na mesto ubedljivo najgledanije televizije uključujući i sve ostale komercijalne emitere, kao i Javni servis.

Nažalost, dobijeni podaci poslužili su pevačici Jeleni Karleuši, koja je na TV Prva imala prenos solističkog koncerta, da, koristeći se fotošopom izmeni garfikon, čime je obmanula naciju tvrdeći da je njen nastup na pomenutoj televiziji bio najgledaniji.

U prilog činjenicama dostavljamo grafikone agencije Orion, koja vrši merenje trenutne gledanosti, gde se jasno vidi da su Zvezde Granda ubedljivo najgledanija emisija, te da su sve ostale ostavili daleko iza sebe!

Takođe, jutros je prelimirano stigao garfikon agencije za merenje gledanosti AGB Nielsen, na kome se jasno vidi da su Zvezde Granda zabeležile šer od 23, dok je Jelena Karleuša na televiziji Prva ostvarila jedva 5% , što ce sutra, prvog radnog dana, biti i zvanično objavljeno.

Očekujemo od televizije Prva da ce reagovati na ovu gnusnu laž, da ce postupiti časno i po kodeksu koji nalaže profesija novinara, te da ce demantovati navode pevacice i javnost informisati istinom”, stoji u saopštenju Grand produkcije.

Ubrzo posle njihovog saopštenja, oglasila se Jelena Karleuša koja je u izjavi za Telegraf uzvratila udarac i poručila im:

“Zašto nisu objavili vreme kad su merili tu njihovu gledanost? Fotošopom su obmanuli javnost”, rekla je Karleuša i nastavila:

“Dosta je bilo obmanjivania i laganja publike. Zvezde Granda više nikoga ne interesuju i to je na njihovu žalost, činjenica”, zaključila je pevačica.

Izvor: telegraf.rs