Kafa 1,5 a ručak oko 10 evra: Zorica oduševljena cenama u Crnoj Gori, ali jedna stvar joj jako smeta – “Totalna glupost”

|

Zorica iz Srbije odlučila je da letovanje ove godine provede u Crnoj Gori, nakon dugogodišnje pauze. Tamo se pozitivno iznenadila cenama, ali ima i stvari koje su joj zasmetale.

Kafa u Sutomoru, popularnom letovalištu u Crnoj Gori, košta 1,5 evro, dok se u restoranu može ručati po ceni od šest do 10 evra, priča Zorica iz Srbije koja se nedavno vratila sa odmora koji je provela kod komšija. Iako se u Sutomoru može letovati za skromne pare, ona kaže da postoje i neke mane koje treba imati u vidu ako se odlučite za Crnu Goru.

“Upravo sam se vratila iz Sutomora, gde sam provela 10 dana na odmoru. Dugo nisam bila u Crnoj Gori. Utisci su mi pomešani – plaža je velika, lepa, ima je za svakoga. Kamenje, šljunak, pesak – može da se bira. More je izuzetno čisto, toplo, uživala sam. Ležaljke na plaži izdaju se isključivo dve plus suncobran, to košta 10 – 15 evra, zavisi od lokacije”, kaže Zorica.

Međutim, njoj je zasmetalo što ne postoji mogućnost da se iznajmi samo jedna ležaljka već mora dve.

“Nemogućnost da iznajmite jednu ležaljku je jedna od gluposti koju ozbiljno zameram turističkim radnicima”, kaže ona.

Sutomore je, kaže Zorica, malo mesto, možete ga proći za pola sata s kraja na kraj.

“Cene u restoranima su vrlo pristojne. Moje prijateljice i ja smo se hranile u restoranu gde se može pristojno ručati po ceni od šest do 10 evra. Usluga je odlična, restoran je na početku šetališta kraj mora, prava primorski konoba… U hotelu kapućino i nes kafa – 1,5 evra. Sve u svemu u Sutomoru se može letovati za skromne pare. Za porodice sa decom, idealno”, dodaje Zorica.

Ipak, ima stvari koje su joj u ovom letovalištu zasmetale.

“Tradicionalni balkanski nemar. Đubre baca gde ko stigne, a nedostaje i više ljubaznosti i predusretljivosti, posebno kod muškog dela populacije”, smatra Zorica.

Izvor: mondo.rs